Infosynk Powered By Softwerk

Softwerk AB är ett mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Växjö, vår egen lilla Silicon Valley. Företaget grundades av två anställda vid Institutionen för datavetenskap vid Linnéuniversitetet 2008 och har sedan dess vuxit till över 30 anställda, som alla lever och andas programmering. Eftersom vi har ett ben i den akademiska världen och det andra i det kommersiella finns våra mjukvarulösningar alltid i den vetenskapliga och tekniska fördelen. Det är så vi kan tillhandahålla de mest värdefulla produkterna på marknaden.

Vår Story

Infosynk

2008
Starten

År 2008 registrerades bolaget Softwerk AB där man sedan många år tillbaka programmerade på uppdrag. Softwerk är ett konsultbolag inom dataprogrammering etablerat i Växjö med en stark koppling till Linnéuniversitetet.

2011
Plattformen skapades

Efter att ha varit verksamma i ett antal år och ha utfört flertalet projekt hände något intressant under en familjemiddag. Då hade fadern som är överläkare och sonen som är systemutvecklare en större diskussion om digitaliseringens möjligheter. Slutsatsen var att det inte är hållbart att en verksamhets riktlinjer och senaste information ska finnas som papperskopior i en eller flera pärmar. Problemanalysen blev Softwerks startskott till appen som skulle vara det digitala kunskapsstödet. En anpassningsbar digital mjukvaruplattform som hjälper verksamheter och anställda att få tillgång till den absolut senaste informationen i realtid oavsett geografisk plats.

2012
Beslut om att investera i platt­formen

När plattformen var utvecklad och började användas i praktiken tog Softwerk beslutet att hålla produkten vid liv och gjorde det möjligt för andra verksamheter med liknande behov att kunna ta del av plattformen och skapa sin egen app. Strama Norrbotten som var det första samarbetet influerade andra regioner att ta del av digitaliseringen. Fastän Softwerk är ett konsultbolag valde man att investera i produktutvecklingen för att göra appen så användarvänlig och effektiv som möjligt.

2013
PolisAppen etablerades

Vårt första stora samarbete inleddes där en polisstudent skapade PolisAppen som idag har över 15 000 installationer.

2014
Ambulanssjukvården kom in i bilden

Under årens gång fattade andra verksamhetsområden tycke för appen och valde att ta steget mot digitaliseringen där ambulanssjukvården öppnade upp för nya möjligheter. Att ha information tillgänglig ute på fältet var ovärdeligt.

2018
Plattformsbyte

Kundbasen ökade och flera branscher fattade intresse vilket resulterade i att Softwerk tog beslut att investera i en ny plattform. Denna övergång resulterade i stora förbättringar i användarupplevelsen och ett förenklat administrationsverktyg.

2019
Infosynk

2019 togs beslutet att göra plattformen som en riktig produkt med eget varumärke och fick därmed namnet Infosynk.

2020
Tillväxt

I snart 10 år har vi utvecklat appar till både offentliga och privata aktörer med fokus på att digitalisera och tillgängliggöra riktlinjer. Vi har börjar leverera vår lösning till allt fler branscher där kommuner, vårdcentraler, räddningstjänster m.m. använder sig av appen. Vår lösning hjälper verksamheter att ta nästa steg och vi hoppas på att vår tillväxtresa fortsätter!