År 2008 registrerades bolaget Softwerk AB där man sedan många år tillbaka programmerade på uppdrag. Softwerk är ett konsultbolag inom dataprogrammering etablerat i Växjö med en stark koppling till Linnéuniversitetet.

Efter att ha varit verksamma i ett antal år och ha utfört flertalet projekt hände något intressant under en familjemiddag. Då hade fadern som är överläkare och sonen som är systemutvecklare en större diskussion om digitaliseringens möjligheter. Slutsatsen var att det inte är hållbart att en verksamhets riktlinjer och senaste information ska finnas som papperskopior i en eller flera pärmar. Problemanalysen blev Softwerks startskott till appen som skulle vara det digitala kunskapsstödet. En anpassningsbar digital mjukvaruplattform som hjälper verksamheter och anställda att få tillgång till den absolut senaste informationen i realtid oavsett geografisk plats.

När plattformen var utvecklad och började användas i praktiken tog Softwerk beslutet att hålla produkten vid liv och gjorde det möjligt för andra verksamheter med liknande behov att kunna ta del av plattformen och skapa sin egen app. Strama Norrbotten som var det första samarbetet influerade andra regioner att ta del av digitaliseringen. Fastän Softwerk är ett konsultbolag valde man att investera i produktutvecklingen för att göra appen så användarvänlig och effektiv som möjligt.

Under årens gång fattade andra verksamhetsområden tycke för appen och valde att ta steget mot digitaliseringen. PolisAppen, ambulanssjukvården och räddningstjänsten öppnade upp nya möjligheter för Softwerk och 2018 valde man att byta plattform. Denna övergång resulterade i stora förbättringar i användarupplevelsen och ett förenklat administrationsverktyg. 2019 togs beslutet att göra plattformen som en riktig produkt och fick därmed namnet infosynk.

 • 2008

  Softwerk registrerades som bolag

 • 2011

  Plattformen skapades

 • 2012

  Beslut om att investera i platt­formen

 • 2013

  PolisAppen etablerades

 • 2014

  Ambulans­sjukvården kom in i bilden

 • 2018

  Plattformsbyte

 • 2019

  infosynk